woensdag 7 april 2010

Overige spullen

Wat heb je nog meer nodig om met de derwent aan de slag te kunnen, dat was ook een vraag die ik kreeg. Dus daarom vandaag nog wat artikelen en dan gaan we aan de slag met de voorbeelden.
Wat heb je nodig: allereerst wat doezelaars.

Deze heb je in verschillenden maten en diktes. het is maar net wat je het fijnste vind. De grotere voor de grotere oppervlakken en de kleintjes voor bijv. de gezichtjes. Je kunt er voor kiezen om voor elke kleur een aparte doezelaar te nemen maar ook kun je ze schoonschuren op speciale schuurmatjes.


De reukloze terpentine. Je hebt die in verschillende flesjes en van verschillende merken, het is maar net wat je het fijnste vind. De een is iets vetter dan de ander. Houd er wel rekening mee dat je het goede soort pakt anders blend het niet!


Ook heb je van Derwent speciale gums. Deze zijn te verkrijgen zoals hieronder maar ook in de vorm van een potlood, die je aan kunt slijpen zodat je altijd een scherpe punt aan de gum hebt zitten.

Hieronder de burnisher en de blender. De eerste zorgt ervoor dat je een mooie glans op je afdrukje krijgt zodra je het hebt ingekleurd en erover heen bent gegaan. De blender kun je eventueel gebruiken om de kleuren mooi in elkaar over te laten lopen.Ook heb je van Derwent speciale potloodslijpers. deze werken op een batterij en je kunt zelf precies de scherpte van je punt afstellen. Het fijne van deze slijper is dat je potlood zelf stil blijft staan en de slijper draait d.m.v. een batterij rond. Zo heeft je punt het minste te lijden!


Ik hoop zo voor degene die hier naar hadden gevraagd voldoende informatie te hebben gegeven.
de artikelen zijn bij de meeste hobbymaterialenzaken en schildersbenodigheden te verkrijgen.
Liefs Angelique

8 opmerkingen:

Gemma zei

Wat een super info Angelique, de burnisher heb ik wel maar van de blender had ik nog nooit gehoord en ook de gum is nieuw voor mij! Leuk, kan niet wachten tot je echt gaat beginnen! Groetjes Gemma

Karin zei

Bedankt voor de goede tips. Dat van die burnischer wist ik niet. Dat ga ik zeker eens proberen.

Gr. Karin

elisabeth zei

bedankt weer voor de tips

Thea zei

Hoi Angelique,

Ik heb vorige week de blender gekocht, werkt heel erg goed.
De gum kende ik nog niet maar die zal er dan ook nog wel komen.
Ik vind dit nu al een geweldig blog en kan bijna niet wachten tot het echt gaat beginnen.

Groetjes
Thea

Astrid zei

Ik ben vorige week al volger geworden en vind het een super goede blog. Ik ben zelf een pergamano docente en nu hebben ze sinds een tijdje clear stempels bij pergamano en deze kleur ik in met Derwent potloden,op perkamentpapier en ook doe ik Magnolia's inkleuren hiermee. Heb er nu 24 maar over drie weken ben ik jarig en krijg er weer een aantal van mijn zoon. Joepie. Ik ben heel erg blij met deze blog vind het super van je.
Groetjes Astrid

Just me in a nutshell zei

Bedankt voor alle tips! Ik ben een beginner met derwents, dus alle tips zijn welkom.

Het lijkt me ook leuk om eens keertje een workshopje te volgen die volledig in het teken staat van derwents. Ik denk, dat ik daar veel van zou kunnen leren.

Ik ga dit blog zeker volgen!

Veel succes ermee!

Linda

Cheryl Richter zei

De Burnisher heb ik inmiddels ook ontdekt. Ben zeer benieuwd naar de blender, die heb ik nog niet...

Groetjes, Cheryl

Wendy ten Hove zei

Wat fijn, deze blog! Er is nog redelijk weinig informatie te vinden over kleuren en ik kijk heel erg uit naar de instructies. Ik ben nu vooral nog even aan het oefenen met een paar potloden, om te kijken of ik het in de vingers kan krijgen, dus kijk heel erg uit naar wat er allemaal nog op deze site te lezen komt. In elk geval nu al heel zinvol, dit overzicht met producten die je er bij kunt gebruiken, is erg fijn. Super bedankt voor alle info nu al en ik kijk uit naar nieuwe items!

Groetjes, Wendy