zaterdag 13 april 2013

Kleuren van gezicht en haren

Hallo allemaal,

Hieronder laat ik zien hoe ik met mijn potloden, zowel Faber Castell als Prisma's (maar ook alle andere) mijn afdrukjes inkleur. Ik krijg hier n.l. veel vragen over! 
Ik begin altijd met de gezichtjes en kan het nog niet laten om daar mijn favoriete kleuren van Prisma voor te gebruiken, Peach 939 en Nectar. Helaas heb ik hiervan geen nummer! Dit potlood is nog maar heel kort en het nummer is er af.
Ik begin met de randen op te zetten zoals hierboven en dan met een doezelaar en terpentine wrijf ik deze eerste kleur zover mogelijk uit .............. zie plaatje 2.

Hierna gebruik ik voor de huid de tweede kleur, de Nectar van Prisma, om schaduw in het gezichtje te krijgen en die blend ik mooi in de Peach waarbij ik probeer om een vloeiende overgang te creëren en ook wrijf ik deze minder ver uit dan de eerste kleur. Eigenlijk gebruik ik voor ieder onderdeel wel drie tot vier potloden van licht naar donker en blijft de techniek hetzelfde.
Hieronder ben ik begonnen met het kleuren van de haren met Faber Castell Nougat 178. Als het haar, zoals bij dit afdrukje, steil is dan breng ik ook 'strepen' op in het haar en bij het doezelen (met terpentine) trek ik ook strepen met mijn doezelaar ............. dus geen draaiende bewegingen want dan raakt het haar al snel bedekt.

Op foto nummer 5 zie je het effect van het doezelen en het streperige effect ........ 
Op foto nummer 6 heb ik de volgende kleur, dit keer weer Prisma Van Dijk Brown 176 (neem in ieder geval een kleur die donkerder is dan het eerste potlood wat je hebt gebruikt!)  daar geplaatst waar ik de schaduwen wil hebben en ook streperig gedoezeld in de eerste kleur .... mooi blenden in de eerste kleur en niet zoveel opbrengen dat hij de eerste kleur helemaal bedekt.

Eigenlijk kan je op deze manier het haar steeds donkerder maken en ik ben geëindigd met Burnt Sienna van Prisma ....  

Kleuren vereist gewoon wel geduld en wordt laagje voor laagje opgebracht ... met Copics of Distress Inks is dat niet anders en oefening baart kunst. Als je het haar nog dieper van kleur wilt dan kan je ook in de schaduwranden nog met donkergrijs of zwart werken.
Dat zal ik een andere keer laten zien.

Als ik tevreden ben met het haar (en dat ben ik niet gauw want kan er mee bezig blijven!) dan gebruik ik altijd nog mijn witte potlood in de lichte stukken ... het is een subtiel verschil maar je haalt dan net het hele witte van de ondergrond weg en op deze manier kan je de delen die je net te donker vind eventueel ook iets lichter maken.

Ook in het lichtste gedeelte van het gezicht heb ik mijn witte potlood gebruikt. Na het gebruik van mijn witte potlood werk ik niet meer met terpentine.

Als ik klaar ben met de haren dan vind ik vaak het gezicht weer net iets te licht en ga dan onder de haarrand en in dit geval ook aan de linkerkant van het gezicht nog wat kleur aanbrengen met mijn Nectarpotlood .... de 2e kleur van het gezicht. Maar dit zou ook kunnen met een lichte bruine tint.
Mogelijkheden genoeg ................ hahahaha.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is hoe ik het haar en gezichtjes kleur van mijn afdrukjes ... en mocht je nog vragen hebben ........... geef maar een gil!

De volgende keer zal ik een ander deel beschrijven.

Groetjes van Christa15 opmerkingen:

 1. Wat lekker duidelijk uitgelegd, dank je wel. Maar......hoe duidelijk het ook uitgelegd is, ik moet het toch zelf doen hihi en moet nog veel leren. Maar ik vind het wel ontzettend leuk om te doen en dat is natuurlijk ook belangrijk. We moeten allemaal ergens beginnen en met een beetje hulp en uitleg zoals deze komt het vast goed.
  fijn weekend, liefs Hanny♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad heel duidelijk uitgelegd en leuk ook om de foto's erbij te kunnen bekijken. Ik kleur nog niet zo lang dus heb er zeker iets aan! Dankjewel en groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel om dit zo duidelijk uit te leggen. Voor mij als beginner is het een schat aan info. Nog van dat zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat fijn weer zo'n uitleg, ik ben steeds aan het oefenen en probeer ook steeds uit, maar met die strepen techniek heb ik nog niet gewerkt, weer wat geleerd, bedankt voor het delen, groetjes en nog een fijne dag, Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor de uitleg er valt altijd weer wat te leren. Super hoor. Gr Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 1092 is het nummer van de nectar van de prisma potloden.
  wat een geweldige uitleg, dank je wel!
  Liefs Tiets

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super gave uitleg, heb er zeker wat aan vooral duidelijk foto's.

  Gr. Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor deze duidelijke uitleg

  Groetjes Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. super uitleg christa

  die strepen had ik ook nog niet geprobeerd maarga ik zeker doen

  gr roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super uitgelegd , heel mooi in beeld gebracht Christa.

  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ontzettend bedankt voor de duidelijke uitleg, ik hoop dat er nog veel zullen volgen. Eventueel via een filmpje.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig Christa.... heel duidelijk uitgelegd!!
  grt Angela

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor het achterlaten van een reactie